17 december 2020

De boer aan het woord – Paardensportcentrum De Kempen

Auteur: Anja van de Ven (PCK Eersel – http://pck-eersel.nl)

GET A GRIP!

Wist je dat PCK Eersel al een aantal jaren een samenwerkingsverband heeft met Novafarm Grip? Dit traject is er voor iedereen die om wat voor reden dan ook het spoor bijster is geraakt in het leven. Voor iedereen die het even nodig heeft om los te komen uit zijn of haar omgeving, voor wie zich weer nuttig wil voelen en die zijn leven weer op de rit wil krijgen.

Boerderijen zijn de perfecte plek voor veel mensen om weer balans te vinden. PCK Eersel is zo’n plekje waarbij men ongeveer een jaar intern komt wonen en weer gaat zoeken naar een zinvolle invulling van het bestaan door middel van dagbesteding met de paarden en het werk op en om de manege.

Leven en werken op een (zorg)boerderij geeft rust en ruimte. Dieren oordelen niet en nemen je zoals je bent, mits jij jezelf ook laat zien…. Door letterlijk de ruimte te krijgen in de buitenlucht, krijg je ook ruimte in je hoofd. Zorgen voor de dieren en de natuur maakt dat je je weer bewust wordt van de seizoenen en dat je weer bij je gevoel komt. En van lichamelijk bezig zijn word je niet alleen mentaal, maar ook lichamelijk sterker en fitter.

Zo geeft werken op de manege je ook energie. Energie om je bed uit te komen en actief bezig te zijn. Ritme en structuur krijgen, bezig zijn met de paarden, verantwoordelijkheden krijgen, werken in een team, rekening leren houden met anderen, gemist worden als je er een dag niet bent, je eigen grenzen leren aangeven. Jezelf kunnen zijn…

In de afgelopen jaren hebben we een aantal zeer succesvolle trajecten af kunnen ronden. Het is fijn om met het PCK Team aan de ontwikkeling van mensen te mogen bijdragen die het op dat moment heel hard nodig hebben!

Aanmelden

Klik hieronder om je direct aan te melden voor het traject.

Direct aanmelden