Dit is NovaFarm-Grip

Een nieuwe start van jouw toekomst.

Novafarm-Grip is een organisatie die cliënten met verslavingsproblematiek of psychische problemen helpt de draad van hun leven weer op te pakken. Hoe we dat doen? Door het aanbieden van dagbesteding op (zorg-)boerderijen, eventueel gecombineerd met wonen op de boerderij. Dagelijks werken we samen met ervaren casemanagers en woonbegeleiders die onze cliënten bijstaan met raad en daad. Ons kantoor staat in het Brabantse Sint-Oedenrode en de (zorg-)boerderijen liggen verspreid over geheel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Omdat het heel diverse boerderijen zijn, kunnen we echt zorg op maat bieden.

Meer over op de boerderij

Voor wie is NovaFarm-Grip?

We zijn er voor iedereen.

We zijn er voor iedereen die om wat voor reden dan ook het spoor bijster is geraakt in het leven. Voor iedereen die het even nodig heeft om los te komen uit zijn of haar omgeving en die zich weer nuttig wil voelen. Die zich gemist wil voelen. Je bent van harte welkom bij Novafarm als je hebt te maken met verslavingsproblematiek of een afstand hebt tot de arbeidsmarkt. Ook voor mensen met een justitiële achtergrond, psychische problemen of een licht verstandelijke beperking zijn onze (zorg-)boerderijen de perfecte plek om de balans weer te vinden.

Activiteiten

Op onze (zorg-)boerderijen zijn diverse activiteiten mogelijk.

Tijd voor Ontspanning
Op de boederij Wonen
Werken met Techniek
Persoonlijke Begeleiding
Ruimte voor Beweging
Tijd voor Ontspanning
Tijd voor Ontspanning
Op de boederij Wonen
Werken met Techniek

Activiteiten

Op onze (zorg-)boerderijen zijn diverse activiteiten mogelijk.

Persoonlijke Begeleiding
Ruimte voor Beweging
Vind contact met Dieren

Het team

Susanne van Gerven
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: april 2017
" Bij NovaFarm wordt echt gekeken naar het individu en ieder traject is maatwerk. Ik vind het geweldig om samen met de cliënt een plan te maken, zodat ze met zichzelf aan de slag kunnen. Het is echt unieke ondersteuning die we bieden.
Roos Karel
Functie: Ambulant begeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2019
" Mijn passie is het motiveren en ondersteunen van cliënten die stappen willen maken in hun herstel. Iedereen verdient het om gelukkig te worden. Ik ontdek graag samen met de cliënten waar hun krachten liggen en hoe we die naar boven kunnen halen. Als ervaringsdeskundige wil ik graag laten zien dat er hoop is.
Jorg Leijtens
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2019
" Ik geloof in de trajecten van NovaFarm. Met daadkracht en vrijheid van handelen werk ik op prachtige locaties met mensen die een hart van goud hebben. We kijken vooruit naar een nieuwe toekomst en hoe die wordt, bepalen we zelf.
Chantal Naalden
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: juli 2018
" Ik wil er graag zijn voor de cliënt en ervoor zorgen dat hij of zij zich gehoord voelt en dat er vertrouwen kan worden opgebouwd. Een bonus bij Novafarm zijn de mooie plekken die wij aan onze cliënten kunnen bieden om te werken aan herstel.
Olaf van Baal
Functie: Regiomanager West-Brabant en Zeeland Bij NovaFarm-Grip sinds: september 2015
" Ik ben op ZZP-basis werkzaam voor NovaFarm-Grip en heb een groot netwerk opgebouwd van allerlei hulpinstanties. Ik zoek altijd naar nieuwe (zorg-)boerderijen en zet NovaFarm-Grip graag op de kaart bij gemeentes en instellingen.
Irmgard Schroeijers
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2018
" Ik werk al 30 jaar in de zorg en vind de werkwijze van NovaFarm geweldig. We gaan hier terug naar de basis. Ik vind het heel mooi als ik cliënten die alle moed verloren hebben toch een kans kan bieden. En hun het vertrouwen kan geven dat ze best wel iets kunnen. Dat iets wél lukt.
Geert Smetsers
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: december 2017
" De rust, ruimte en regelmaat die we op onze boerderijen bieden, zorgen voor een goede basis voor de cliënten om aan zichzelf te werken. Mensen mogen hun eigen leven leiden en ik vind het mooi om de ander te helpen de juiste keuze te maken. Werken aan jezelf is niet altijd even makkelijk, maar er is altijd een weg.
Elly van Oosterhout
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: december 2017
" Door de zorg op maat sluiten we écht aan bij de persoonlijke behoeften van onze cliënten. Iedere boerderij heeft weer andere invalshoeken, waardoor er praktisch altijd een passende match is. Ik stuur aan op zelfredzaamheid bij onze cliënten. Wat ze zelf kunnen, doen ze zelf. Het is mooi om te zien hoe ze na een tijdje al vooruitgang boeken.
Ansje Brinks
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: juli 2019
" Ik geloof in de heilzame werking van een natuurlijke omgeving waar de boerderij als woon-leef-werkgemeenschap kan helpen om een ontspoord leven weer vorm te geven. Met concrete werkdoelen zorg ik ervoor dat cliënten weer zelfstandig worden en positieve ervaring op kunnen doen.
Donna Weijers
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2020
" Bij NovaFarm leveren we zorg zoals zorg ooit bedoeld was: persoonlijk, met veel aandacht en altijd op maat. De diversiteit van de werkzaamheden is echt leuk, het gaat van intakes en zoeken naar uitstroommogelijkheden tot samen met de cliënten boodschappen doen, klussen, wandelen of familie opzoeken.
Lyanne van Mierlo
Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2015
" Vanaf de start van Novafarm-Grip ben ik werkzaam bij Novafarm in een afwisselende baan met veel uitdaging. Dat samen met de fijne samenwerking met collega’s maakt dat ik hier met veel plezier werk.
Iwan van Esch
Functie: Algemeen coördinator Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2015
" Novafarm-Grip is een uniek zorgconcept dat écht werkt. Het is mijn passie om onze collega’s goed te faciliteren waardoor ze met plezier werken en sneller doelen kunnen bereiken voor hun cliënten. Ik hoop dat steeds meer verwijzers ons gaan vinden.
Sjoerd Guffens
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: december 2017
" Het is mijn passie om in alle rust op de boerderij en samen met cliënten en andere betrokkenen de ‘strijd’ aan te gaan met de veelzijdigheid aan problemen die onze cliënten hebben. Het doel is om draagkracht en gedragsverandering te bewerkstelligen. Een grotere uitdaging is er voor mij niet.
Thijs van Heugten
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2016
" Met het maatwerk dat bij NovaFarm centraal staat, maken we echt het verschil. We laten de (zorg-)boerderijen als het ware fungeren als minimaatschappij waar cliënten hun zelfredzaamheid kunnen vergroten. Iemand een kans bieden op een betere toekomst is toch het mooiste wat er is? Ik hoop dat de succesverhalen van NovaFarm zich gaan vermenigvuldigen.
Dave Bliemer
Functie: Ambulant begeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: juli 2019
" Ik ben ervaringsdeskundige en heb hetzelfde traject bij NovaFarm doorlopen als de cliënten. Door de dagbesteding op de boerderij werd mijn daginvulling weer zinvol, kreeg ik vertrouwen en heb ik mezelf kunnen ontplooien. Ik heb dus zelf ondervonden dat het traject werkt! Cliënten kunnen veel van elkaar leren omdat zij ook ervaringsdeskundige zijn. Het verbindt ons op de weg naar herstel.
Theo van de Mortel
Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2018
" Ik wil met mijn ervaring en met een praktische manier van werken zoveel mogelijk toevoegen om het de cliënten zo comfortabel mogelijk te maken. Het is mijn drijfveer om er voor te zorgen dat iedereen in de zorg niet meer om NovaFarm heen kan.
Els Verweij
Functie: Administratief medewerker Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2020
" Voor de directie en de medewerkers wil ik de administratieve processen zo goed mogelijk uitvoeren, zodat zij zich op de begeleiding van onze cliënten kunnen richten.
Bart van den Boogaard
Functie: Teamleider Bij NovaFarm-Grip sinds: 2001
" We zijn een kleine organisatie waardoor we snel kunnen schakelen. We houden van doorpakken en durven te confronteren wanneer zaken niet goed lopen. Novafarm biedt unieke trajecten waarbij we in een natuurlijke omgeving mensen een fijnere toekomst bieden. Iets mooiers is er volgens mij niet. Ik wil graag meebouwen aan onze organisatie zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de kans om hun leven weer op de rit te krijgen

Aanmelden

Klik hieronder om je direct aan te melden voor het traject.

Direct aanmelden