Dit is NovaFarm-Grip

Een nieuwe start van jouw toekomst.

Novafarm-Grip is een organisatie die cliënten met verslavingsproblematiek of psychische problemen helpt de draad van hun leven weer op te pakken. Hoe we dat doen? Door het aanbieden van dagbesteding op (zorg)boerderijen, eventueel gecombineerd met wonen op de boerderij. Dagelijks werken we samen met ervaren casemanagers en woonbegeleiders die onze cliënten bijstaan met raad en daad. Ons kantoor staat in het Brabantse Sint-Oedenrode en de (zorg)boerderijen liggen verspreid over geheel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Omdat het heel diverse boerderijen zijn, kunnen we echt zorg op maat bieden.

Meer over op de boerderij

Voor wie is NovaFarm-Grip?

Je bent van harte welkom.

We zijn er voor iedereen die om wat voor reden dan ook het spoor bijster is geraakt in het leven. Voor iedereen die het even nodig heeft om los te komen uit zijn of haar omgeving en die zich weer nuttig wil voelen. Die zich gemist wil voelen. Je bent van harte welkom bij Novafarm als je hebt te maken met verslavingsproblematiek of een afstand hebt tot de arbeidsmarkt. Ook voor mensen met een justitiële achtergrond, psychische problemen of een licht verstandelijke beperking zijn onze (zorg)boerderijen de perfecte plek om de balans weer te vinden.

Activiteiten

Er is altijd iets wat bij je past.

Wanneer je de keuze maakt om op onze (zorg)boerderijen te komen werken, is er altijd iets wat je leuk vindt om te doen. Of iets waar je heel goed in bent. We kunnen heel klein beginnen, maar ook groot. Als het maar goed voelt. Natuurlijk behoort lekker het land op gaan of met koeien, varkens, geiten of paarden werken tot de mogelijkheden. Maar er zijn nog veel meer activiteiten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van het verzorgen van de gewassen in de moestuin, meehelpen in de zorg, honden verzorgen in een hondenkennel, werken in de boerderijwinkel of het repareren van allerlei dingen waar je je technische kennis voor nodig hebt? Er is keuze genoeg en het zijn allemaal activiteiten waarmee je de boer helpt, maar ook zelf weer nuttig bezig bent. Wat zou jij willen doen?

Tijd voor Ontspanning
Op de boederij Wonen
Werken met Techniek
Persoonlijke Begeleiding
Ruimte voor Beweging
Vind contact met Dieren
Tijd voor Ontspanning
Op de boederij Wonen
Werken met Techniek

Activiteiten

Er is altijd iets wat bij je past.

Wanneer je de keuze maakt om op onze (zorg)boerderijen te komen werken, is er altijd iets wat je leuk vindt om te doen. Of iets waar je heel goed in bent. We kunnen heel klein beginnen, maar ook groot. Als het maar goed voelt. Natuurlijk behoort lekker het land op gaan of met koeien, varkens, geiten of paarden werken tot de mogelijkheden. Maar er zijn nog veel meer activiteiten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van het verzorgen van de gewassen in de moestuin, meehelpen in de zorg, honden verzorgen in een hondenkennel, werken in de boerderijwinkel of het repareren van allerlei dingen waar je je technische kennis voor nodig hebt? Er is keuze genoeg en het zijn allemaal activiteiten waarmee je de boer helpt, maar ook zelf weer nuttig bezig bent. Wat zou jij willen doen?

Persoonlijke Begeleiding
Ruimte voor Beweging
Vind contact met Dieren

Het team

Stefan van der Steen
Functie: Junior woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: juni 2022
Jolanda van Schijndel
Functie: Kwaliteits- en beleidsmedewerker Bij NovaFarm-Grip sinds: januari 2024
Miranda Oreel
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: november 2021
" Sinds november 2021 werk ik met veel plezier voor NovaFarm-Grip. Op onze boerderijen krijgen cliënten die vanwege uiteenlopende redenen zijn vastgelopen de kans om hun leven weer op orde te brengen. Het werken op de boerderij geeft ritme en biedt een zinvolle daginvulling. Vanuit die basis ontstaat ruimte om ook op andere levensgebieden verder te kunnen ontwikkelen. Door aansluiting te zoeken bij wie de ander is en door uit te gaan van wensen en mogelijkheden ondersteun ik cliënten in hun weg naar herstel. Goede zorg voor de cliënt komt voor mij op de eerste plaats. Daarnaast wil ik graag een bijdrage leveren aan het verder profileren van onze organisatie binnen de regio.
Esther Tophoven
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: juni 2022
" Ik werk sinds juni 2022 voor NFG omdat ik in een kleinschalige organisatie wil werken, die ‘de mens’ nog ziet achter de client én de werknemer. De client wordt op een zeer client vriendelijke manier begeleid, waarbij men volledig uit gaat van de eigen herstelkracht van de client. NFG staat de client bij met woord, raad en daad. De bevlogenheid van de medewerkers binnen NFG is hartverwarmend. Om onze cliënten te helpen om van hun lastige stigma af te komen/te verminderen zodat er maatschappelijk gezien meer deuren voor hen geopend worden, is iets waar ik nog steeds erg graag aan mee werk. Met hart en ziel. Daarnaast is het ook erg fijn te merken dat niet alleen de client centraal staat binnen NFG maar de werknemer net zo goed. Dat bestaat dus echt nog!
Marloes van Rhijn
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: mei 2021
" Ik heb de overstap naar NFG gemaakt omdat ik het een uitdaging vind om een langdurig traject met iemand aan te gaan, op een laagdrempelige manier in een mooie natuurlijke omgeving. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren om iemand te laten groeien door naast ze te staan en, hopelijk, hun weg naar herstel te bevorderen. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar de kracht van de persoon en hen daar gebruik van te leren maken op een positieve manier. Ik hoop dat ik bij NFG een bijdrage kan leveren aan het herstelproces en daarnaast hoop ik de samenwerking met externe te optimaliseren zodat we met alle betrokkenen een zo’n optimaal mogelijk traject uit kunnen stippelen.
Nadia van Loon
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2023
Angela Aben
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: april 2022
" Ik heb de overstap naar NFG gemaakt omdat ik graag in een kleinschalige organisatie wilde werken. Bij NFG wordt er samen gewerkt tussen natuur, dier en mens, ik geloof in de positieve effecten van deze samenwerking. Het is voor mij een fijne plek om te werken en voor cliënten een fijne plek om te wonen. De boerderijen zorgen voor een goede veilige basis waar iedereen in zijn eigen tempo aan zichzelf kan werken. NFG levert maatwerk en daarom vind ik het fijn om bij deze organisatie te werken.
Katja Chakhnina
Functie: Junior woonbegeleider / ervaringsdeskundige Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2024
Ingrid van Aalst
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2021
" Samen met cliënten werken aan hun toekomst, eigenwaarde herstellen en zorgen dat zij weer grip krijgen op hun leven. Een vertrouwen opbouwen met je cliënten, waarbij je maatwerk mag en kan leveren en zorgen dat je daarmee het beste bij een cliënt naar bovenhaalt. Dat is de kracht van NovaFarm-Grip en daarom maak ik graag deel uit van dit team. Ik hoop mijn steentje bij te dragen aan een bredere bekendheid van NovaFarm-Grip, zodat meer mensen gebruik kunnen maken van dit eerlijke en prachtige zorg product met ook nog eens een hoog slagingspercentage.
Frank Timmermans
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: April
Bart van den Boogaard
Functie: Bestuurder Bij NovaFarm-Grip sinds: 2001
" We zijn een kleine organisatie waardoor we snel kunnen schakelen. We houden van doorpakken en durven te confronteren wanneer zaken niet goed lopen. Novafarm biedt unieke trajecten waarbij we in een natuurlijke omgeving mensen een fijnere toekomst bieden. Iets mooiers is er volgens mij niet. Ik wil graag meebouwen aan onze organisatie zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van de kans om hun leven weer op de rit te krijgen
Bianca Crienen
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: september 2020
" Werken met interessante cliënten in een voor mij zeer leerbare setting. Vertrouwen winnen van de cliënt en zo samen kijken wat nodig is.
Els Verweij
Functie: Administratief medewerker Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2020
" Voor de directie en de medewerkers wil ik de administratieve processen zo goed mogelijk uitvoeren, zodat zij zich op de begeleiding van onze cliënten kunnen richten.
Olaf van Baal
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: september 2015
" Ik ben op ZZP-basis werkzaam voor Novafarm-Grip en heb een groot netwerk opgebouwd van allerlei hulpinstanties. Ik zoek altijd naar nieuwe (zorg)boerderijen en zet Novafarm-Grip graag op de kaart bij gemeentes en instellingen.
Theo van de Mortel
Functie: Facilitair medewerker Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2018
" Ik wil met mijn ervaring en met een praktische manier van werken zoveel mogelijk toevoegen om het de cliënten zo comfortabel mogelijk te maken. Het is mijn drijfveer om er voor te zorgen dat iedereen in de zorg niet meer om NovaFarm heen kan.
Dave Bliemer
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: juli 2019
" Na 12 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de GGZ ben ikzelf de grip kwijtgeraakt, ik heb hetzelfde traject bij NovaFarm-Grip doorlopen als de cliënten die ik nu begeleid. Ik ben dus ervaringsdeskundig en heb ondervonden dat dit traject werkt. Ik vind het interessant om met een gevarieerde doelgroep te werken omdat zij één ding gemeen hebben; het leven weer op de rit krijgen. Op de boerderijen kunnen cliënten van elkaar leren omdat zij allen ervaringsdeskundig zijn. Het verbindt ons op de weg naar herstel!
Thijs van Heugten
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2016
" Met het maatwerk dat bij Novafarm centraal staat, maken we echt het verschil. We laten de (zorg)boerderijen als het ware fungeren als minimaatschappij waar cliënten hun zelfredzaamheid kunnen vergroten. Iemand een kans bieden op een betere toekomst is toch het mooiste wat er is? Ik hoop dat de succesverhalen van Novafarm zich gaan vermenigvuldigen.
Sjoerd Guffens
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: december 2017
" Het is mijn passie om in alle rust op de boerderij en samen met cliënten en andere betrokkenen de ‘strijd’ aan te gaan met de veelzijdigheid aan problemen die onze cliënten hebben. Het doel is om draagkracht en gedragsverandering te bewerkstelligen. Een grotere uitdaging is er voor mij niet.
Iwan van Esch
Functie: Bestuurder Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2015
" Novafarm-Grip is een uniek zorgconcept dat écht werkt. Het is mijn passie om onze collega’s goed te faciliteren waardoor ze met plezier werken en sneller doelen kunnen bereiken voor hun cliënten. Ik hoop dat steeds meer verwijzers ons gaan vinden.
Lyanne van Mierlo
Functie: Administratief medewerker Bij NovaFarm-Grip sinds: februari 2015
" Vanaf de start van Novafarm-Grip ben ik werkzaam bij Novafarm in een afwisselende baan met veel uitdaging. Dat samen met de fijne samenwerking met collega’s maakt dat ik hier met veel plezier werk.
Elles Kramer
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: september 2020
" Zelfstandigheid en zelfredzaamheid helpen vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen. Structuur en buitenleven van een boerderij zijn erg helpend en voor mij een mooie uitdaging om hier doelgericht samen aan te werken.
Donna Weijers
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: maart 2020
" Bij NovaFarm leveren we zorg zoals zorg ooit bedoeld was: persoonlijk, met veel aandacht en altijd op maat. De diversiteit van de werkzaamheden is echt leuk, het gaat van intakes en zoeken naar uitstroommogelijkheden tot samen met de cliënten boodschappen doen, klussen, wandelen of familie opzoeken.
Elly van Oosterhout
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: december 2017
" Door de zorg op maat sluiten we écht aan bij de persoonlijke behoeften van onze cliënten. Iedere boerderij heeft weer andere invalshoeken, waardoor er praktisch altijd een passende match is. Ik stuur aan op zelfredzaamheid bij onze cliënten. Wat ze zelf kunnen, doen ze zelf. Het is mooi om te zien hoe ze na een tijdje al vooruitgang boeken.
Irmgard Schroeijers
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: oktober 2018
" Ik werk al 30 jaar in de zorg en vind de werkwijze van NovaFarm geweldig. We gaan hier terug naar de basis. Ik vind het heel mooi als ik cliënten die alle moed verloren hebben toch een kans kan bieden. En hun het vertrouwen kan geven dat ze best wel iets kunnen. Dat iets wél lukt.
Ryan Pijnappels
Functie: Woonbegeleider Bij NovaFarm-Grip sinds: september 2020
" Ik kan doen wat ik moet doen: begeleiden in het belang en dichtbij de cliënt. Lekker praktisch bezig zijn en snel kunnen schakelen. Dat je mag passeren in het leven van de cliënt en bijdragen aan de ontwikkeling van een waardevolle toekomst.
Susanne van Gerven
Functie: Casemanager Bij NovaFarm-Grip sinds: april 2017
" Bij NovaFarm wordt echt gekeken naar het individu en ieder traject is maatwerk. Ik vind het geweldig om samen met de cliënt een plan te maken, zodat ze met zichzelf aan de slag kunnen. Het is echt unieke ondersteuning die we bieden.

Aanmelden

Klik hieronder om je direct aan te melden voor het traject.

Direct aanmelden